Anmäl dig till våra kurser genom att fylla i formuläret längst ner på sidan eller maila till sekreterare.lovsattra@gmail.com. Ange vilken kurs, dina kontaktuppgifter, hundens ålder och namn samt ditt medlemsnummer i Sk Lövsättra. Max 8 deltagare med hund per kurstillfälle, principen först till kvarn gäller. Det finns även möjlighet att anmäla sig som åhörare. Din anmälan är bindande. Mer information om respektive kurs kommer i samband med kurskallelsen.
Varmt välkommen med din anmälan!

Saknar du någon kurs? Kom gärna med förslag på vad du skulle vilja ha för kurs/kurser på klubben!
Maila ditt förslag till sekreterare.lovsattra@gmail.com.

Tyvärr var Frida Wallén fullbokad hela våren så den tänkta lydnadskursen är inställd. Vi kan nu i stället erbjuda en lydnadskurs för lika duktiga Towa Lindh!

IPO-R Kurs 14-15 mars

IPO-R kursen är en introduktion i tävlingsformen för räddningshundar. Det är en rolig tränings- och tävlingsform utformad för räddningshundar men passar dig som vill ha kul med din hund och göra lite annorlunda saker. Under kursen går vi igenom lydnaden och miljödelen med dess olika hinder. Vi kommer även träna på spårmarkeringen.
Instruktör: Ann-Marie Melin
Pris: 1 800 kr för deltagande med hund.
Plats: Lövsättra Schäferklubb

Introduktionskurs i skyddsarbete 4-5 april

Introduktionskurs i C delen (skydd) som ingår i tävlingsformen IGP. Vi kör en helgkurs med skyddsarbete där du och din hund får prova på skydd och ta del i vad som krävs av förare och hund!
Lördag – söndag 4-5 april på Schäferklubben Lövsättra
Tid: kl. 09.30-16.00
Instruktör: Stefan ”Benson” Dahlgren
Pris: 1 800 kr för deltagare med hund

Lydnadskurs 7-8 maj

Under dessa dagar tränar vi på tävlingslydnadsmomenten som finns i tävlingsformen IGP.
Torsdag – fredag 7-8 maj på Schäferklubben Lövsättra
Tid: kl. 09.00-16.30
Instruktör: Towa Lindh
Pris: 2 200 kr för deltagande med hund

Markeringskurs 9-10 maj

Markeringskurs, för dig som har IPO-R eller SAR hund och vill lära hunden att markera en person på spåret eller söket!
Lördag -söndag 9-10 maj på Schäferklubben Lövsättra
Tid: kl 09.00-16.30
Instruktör: Hasse och Anette Stierna
Pris: 1 800 kr

Spårläggarkurs för tävling

Denna kurs är för dig som vill lära dig mer om grunderna i spårläggning samt hur du ska göra som spårläggare vid tävling. Datum annonseras senare i vår.
Instruktör: Marja Holm

Schäfermärket

Märket är en kurs med både teori och praktik som ger hundägaren en fin bild på vad hund är och hur den fungerar med drifter och mentalitet.

Man får även en god inblick i Hunden och lagen, försäkringar och vår organisation. I den praktiska delen av kursen ingår träning i stadsmiljö och så förbereds ekipagen för eventuellt framtida tävling i Lydnadsklass, Apellklass, BH. Efter kursen erhålls ett kursintyg på genomförd kurs i allmän hundkunskap och förmåga att hantera hunden ute i samhället. För att erhålla schäfermärket som är en pins måste man genomföra ett BH prov med godkänt resultat. Hör av dig till din oss om du är intresserad av Schäfermärket! Ny kurs är inplanerad hösten 2020.

Patrullhund

På SK Lövsättra är vi några stycken som tränar/har patrullhund.
Vi har därför en sektion som endast är en träningsavdelning, Än så länge bedriver vi ingen utbildning men vi hjälper dig gärna att söka dig fram i SBK´s utbud av utbildningar för patrullhunden.

Mer information om patrullhund finns via SBK >> (öppnas i en ny flik)”> >>>

Kursanmälan